Warning: copy(/home/markiss1/domains/rutproffs.se//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/markiss1/domains/rutproffs.se/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Bästsäljare plisségardiner & guide för att välja rätt - rutproffs.se - markiser & plisségardiner med/utan montering

Bästsäljare plisségardiner & guide för att välja rätt

Söker du plisségardin har vi gjort det enklare för er att välja väv från vårt sortiment av plissévävar och honeycellvävar.

Vi har gjort en kategori med de vävar som har sålt bäst under året. Mycket är vitt med olika strukturer, nyanser och funktioner. Här finner ni bästsäljarna från vårt vävsortiment av honeycellvävar och plissévävar. Börja med att beställ hem kostnadsfritt 5 vävprover. När ni har bestämt er för väv kan ni beställa plisségardin, välj mellan modellerna plisse fri eller Varioplissé.

Honyecell- eller plisséväv?

Honeycell är en väv där linorna dras inuti väven och har därför inga synliga hål. Plisséväv är veckad väv där hålen blir synliga. Honeycellväven har dessutom isolerande egenskaper och är ett självklart val om du vill spara energi under både sommar (stänga ute värme) och vinter (stänga ute kyla). Vävarna finns i olika ljusgenomsläpp för olika användningsområde. Det finns dessutom helt mörkläggande honeycellvävar, som har ett membran inuti som gör den helt tät. Vill du kunna mörklägga i ditt sovrum rekommenderar vi att du väljer mörkläggande (Black out) honeycellväv som har fler mörkläggande alternativ än plissévävar.

Plissé fri eller Varioplissé?

Plisse fri är en plisségardin som manövreras med snöre och linlås. Modellen kan monteras tak eller vägg.

Varioplissé är en plissegardin med ett linspänt system som regleras uppifrån och ner, såväl nerifrån och upp med handtag. Modellen monteras i nisch och behöver ca 25 mm anslagsyta. Vario 16 mm är en variant av Varioplissé. Skillnad mellan Varioplissé och Vario 16 är att modellen (Vario16) behöver mindre anslagsyta (ca 16 mm) och handtaget sticker inte ut. Modellen passar vissa skjutdörrar och fönster som har mindre anslagsyta. Vävsortimentet är begränsat vid jämförelse med Plissé fri och Varioplissé.

Mät och beställ Plissé fri

Välj bredd och höjd i cm. Det mått som ni beställer tillverkar vi efter. Vi drar INTE bort något. Utan vi vill ha bredd och höjd som skall täckas. Om ni har valt plissé fri och den skall sitta i en nisch dra av 1 cm från det totala måttet. Var uppmärksam att väven bygger i höjd ca 5 cm vid uppdraget läge (måttet beror på vilken väv ni valt och höjd) och handtag kan vara i vägen om plisségardinen sitter i en nisch. Detta för att vara säker på att det finns utrymme att få plats, säkerställa att det finns plats för beslagen och att fönstret går att öppna när plisségardinen är uppdragen (om det är inåtgående). Välj reglage och sida: Snöre ingår som standard och kulkedja är tillval. Välj list färg: Det finns tre alternativ att välja mellan, vit, svart eller anodiserad list. Uppge montagesätt: För att ni skall få rätt beslag vid leverans måste vi veta om du skall montera tak/ taknisch eller vägg.

Mät och beställ Varioplissé och Vario 16

Välj bredd och höjd i cm: Det mått som ni beställer tillverkar vi efter. Vi drar INTE bort något. Utan vi vill ha bredd och höjd som skall täckas. Varioplissé monteras i en nisch dra av 0,5 cm av den totala bredden när ni beställer. Detta för att vara säker på att det finns utrymme att få plats. Höjdens mått är den yta som skall täckas. Vi anpassar linor efter höjd. lj modell: Standard modellen är Varioplissé som har störst utbud av vävar. Modellen monteras i nisch och behöver ca 25 mm anslagsyta och har handtag som sticker ut. Vario 16 monters i nisch och behöver ca 16 mm anslagsyta och har inga handtag som sticker ut. Modellen har endast vit list färg och färre vävar att välja mellan. Välj list färg: Det finns tre alternativ att välja mellan,vit, svart eller anodiserad list om du har valt Varioplissé.