Visar alla 8 resultat

Fönstermarkiser

Här finner du vårt sortiment av fönstermarkiser och information hur du mäter och beställer. Behöver du monteringshjälp kan du beställa denna tjänst på större orter.

Fönstermarkis med kassett

Modellen har en kassettlåda som skyddar markisväven mot väta och smuts när den är inrullad. Stativet är av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och  detaljer är pulverlackerat stål (t ex gavlarl) och pressgjutet aluminium (t ex beslag) eller polymera material (t ex ändskydd). Armarna är försedda med inbyggda fjädrar. Lackerade detaljer är vita som standard. Det finns att välja mellan två modeller, en passar “normala”  och en större fönsterpartier. Skillnaden är att den större modellen har större dimension på rör och starkare armar och att vev är standard. (den mindre modellen har band som standard). Modellen monteras som standard på vägg.

Zipscreen

Zipscreen passar moderna hus och om  söker efter en lösning som både är snygg och vinsäker . Zipscreen har en sidostyrningar med zip-funktion. Detta innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil som håller väven på plats längs hela dess sidor. Denna konstruktion gör produkten utmärkt i vindutsatta lägen och eliminerar dessutom ljusspringan som finns på vanliga vertikalmarkiser. Screenvävar som passar denna modell är från Soltis. Stativet består av strängpressade, lackerade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat aluminium (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändbussningar, lager). Manövrering sker med motor. Zipscreenen monteras direkt på vägg eller i nisch.

Ridå

Ridå  finns både med och utan kassett. Utan kassett väljs ofta till projekt som skall vara t.ex ett uterum. Den manövreras inifrån med band eller med motor. Ridå har linor vertikalt som styrning för bottenröret. Stativet är av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och detaljer i pulverlackerat stål (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändskydd). Nedre infästningen för styrlinorna har  inbygda fjädrar. Lackerade detaljer är vita som standard. Ridå kan ha både med markis- och screenväv.

Markisolett

Markisollet kan ha både markis- eller screenväv. Markisolett /vertikal fallarmsmarkis är ett alternativ som har fler funktioner än en vanlig markis. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut genom (om ni väljer screenväv). Dessutom är modellen mindre känslig för vind, vilket gör den speciellt lämplig på höga höjder och vindutsatta ställen. Stativet har naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och detaljer i pulverlackerat pressgjutet aluminium (t.ex. beslag och gavlar) eller polymera material (t.ex. ändskydd). Lackerade detaljer är vita som standard. Reglage är som standard med med motor (går inte få med band). Monteras i vägg med distanskonsoler

Screenmarkis

Screenmarkis är ett alternativ som har fler funktioner än en vanlig markis. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut genom. Screenmarkis är mindre känslig för vind, vilket gör den speciellt lämplig på höga höjder och vindutsatta ställen. Stativet består av strängpressade, naturanodiserade aluminiumprofiler och detaljer i pulverlackerat aluminium (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändbussningar, lager). Lackerade detaljer är vita som standard. Modellerna fungerar med screenväv. Vertikalmarkisen monteras med konsoler som kassetten hakas fast i.

När du skall ta mått på din fönstermarkis skall du tänka på följande:

  1. Hur bred skall markisen vara?
    En tumregel är att markisen skall vara 10-20 cm bredare än fönstret (inkl karm). Tänk på att vävbredden är ca 12 cm smalare än den totala bredden (motoriserad fönstermarkis är bredden på väven 7 cm smalare). Har du vindbräda ovanför fönstret rekommenderas att du beställer markisen i samma bredd.
  2. Utfall (=armlängd).
    Armlängden bestäms av din fönsterhöjd. Armlängden skall vara ca hälften av fönsterhöjden och kassettens höjd. Är fönstret t.ex 120 cm skall armlängden vara 60 cm och kassettens höjd 10 cm, d.v.s 70 cm. Armarna levereras i längder på 50-60-70-80-90-100 cm.
  3. Sida på reglage.
    Ska du ha invändigt reglage (med bandgenomföring) måste du tänka på vilken sida du vill ha reglaget på. När du beställer räknas allt utifrån sett. Det går relativt enkelt att byta sida på dragbandet.