Warning: copy(/home/markiss1/domains/rutproffs.se//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/markiss1/domains/rutproffs.se/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Sortiment av lamellgardiner, rullgardiner, effektrullgardiner måttbeställs.

Lamelgardin, rullgardin, effektrullgardin, persienn

Om våra lamellgardiner

Vanligaste sättet att manövrera en lamellgardin är med lina och kulkedja. Det går även att motorisera en lamellgardin.

Det finns valmöjligheter att välja modell där lamellerna samlas på ena sidan eller en modell som öppnas från mitten där hälften av lamellerna dras till höger och hälften till vänster. Detta gör att paketen med lameller på respektive sida blir mindre och följaktligen tar bort mindre av utsikten. Lamellgardinerna levereras med barnsäkerhetsdetaljer enligt EN 13120.

Detaljer såsom lina och kulkedja för manövrering samt bottenkedja kan fås i kulörer som harmonierar med vävarna. Har du ljusa lameller finns detaljerna i vitt och för mörkare vävar kan du välja svarta detaljer. Skenan i lamellgardinens överkant finns i två utförande, vitt eller anodiserat.

Om våra rullgardiner

För att reglera rullgardinen upp och ner är standarduppdraget kulkedja och alla våra rullgardiner levereras med barnsäkerhetsdetaljer enligt EN 13120. Rullgardinen kan även regleras upp med den lite mer bekväma varianten med motor och fjärrkontroll. Traditionellt avslut på en rullgardin är en fåll med en träkäpp inuti men som tillval finns bottenlist i silver eller vitt utförande. Rullgardinerna kan också få i kassett.

Om våra effektrullgardiner

En effektrullgardin (eller duo roller) har randig väv som består av breda täta och transparenta ränder. Väven ligger dubbelt vilket gör att du reglera ljusinsläpp och insyn genom att förflytta ränderna upp och ner med hjälp av en kulkedja, ungefär som när du vinklar lamellerna på en persienn. Samtidigt fungerar också effektgardinen som en rullgardin som du kan dra upp och ner och stanna i precis det läget som du vill.

Effektrullgardiner kan fås både med och utan kassett. Monteringen av effektrullgardiner är enkel då själva rullgardinen redan vid tillverkningen sätts på en monteringsskena som sedan knäpps fast i beslagen som sätts på väggen.

Vävarna kommer från Sandatex® och finns i många olika färger och texturer.

Om våra persienner

Persiennerna tillverkas  av speciallegerad, brännlackerad aluminium, vilket gör att persiennerna får en yta som står sig bra emot UV-ljus och sin tur leder till att persiennen behåller sin ursprungliga färg under en lång tidsperiod. Standard lamell- och listkulörer är Vit 65, brun 60, grå 12 (list silver 58), svart 49 och beige 285. Det finns också som standard att välja Stegband och lina i vitt, ,beige, brunt, grått och svart. Är fönstret öppningsbart? Tänk på var på fönsterkarmen persiennen ska monteras och hur ser det ut där den ska sluta. Handtag, fönsterbräda, krukväxter?
Sitter persiennen mellan glas eller är den frihängande?
Hur ska den monteras? Det finns olika sorters beslag beroende på fönstrets förutsättningar.