Visar alla 3 resultat

Detaljer såsom lina och kulkedja för manövrering samt bottenkedja kan väljas  som harmonierar med vävarna. Har du ljusa lameller finns detaljerna i vitt och för mörkare vävar kan du välja svarta detaljer. Skenan i lamellgardinens överkant finns i två utförande, vitt eller anodiserat.
Vanligaste sättet att manövrera en lamellgardin är med lina och kulkedja. Det går även att motorisera en lamellgardin.
Det finns valmöjligheter att välja modell där lamellerna samlas på ena sidan eller en modell som öppnas från mitten där hälften av lamellerna dras till höger och hälften till vänster. Detta gör att paketen med lameller på respektive sida blir mindre och följaktligen tar bort mindre av utsikten. Lamellgardinerna levereras med barnsäkerhetsdetaljer enligt EN 13120.

Vi har delat upp lamellgardinerna i tre produkter utifrån prisgrupper (L1, L2 och L3). Vävarna kommer från Sveriges ledande vävleverantör, Sandatex®.

För att se vävsortiment och beställ vävprov gör du det här.

Att tänka på vid beställning
Här anger du vilken bredd du vill ha i centimeter, vill du ha mer detaljerat kan du uppge med en punkt, 305.5 (305 cm och 5 mm).

Bredden på skenan blir exakt det måttet du själv anger.Därför är det viktigt att göra egna avdrag om den skall monteras i en nisch. Kontrollera att det inte finns hinder som lamellen kan fasta i, t.ex dörr och fönsterhandtag.

Om lamellgardinen skall monteras i nisch rekommenderar vi att ni drar av 1 cm från den totala bredden för att enkelt komma åt reglagelinan.

Om ni skall montera i tak eller i vägg är det en fördel om lamellgardinen kan monteras så att det sticker utanför minst 30mm på varje sida så att solen inte hittar igenom på någon sida. Om lamellgardinen skall monteras i vägg eller tak och ni vill att lamellpaketet inte skall täcka fönster vid öppet läge. Är lamellgardinen 300 cm bred och 89 mm breda lameller blir paketet vid sidöppnat läge ca 43 cm, vid 500 cm bred med samma förutsättningar ca 67 cm.

Höjd.
När ni har bestämt dig för om lamellgardinen ska sitta i nischen, på väggen eller i taket, så mäter ni denna höjd.
Om lamellerna ska hänga ner till fönsterbrädan rekommenderar vi 1 cm avdrag på lamellhöjden för att undvika att lamellerna släpar i fönsterbrädan.
Om lamellerna ska hänga ner till golvet rekommenderar vi 2 cm avdrag för att bättre komma till med dammsugaren.
Viktigt är att ni kontrollmäter denna höjd minst på båda sidorna, gärna på flera ställen. Utgå från det minsta måttet, just för att undvika att lamellerna släpar i.

Om lamellerna ska sluta ovanför ett element så rekommenderar vi att lamellgardinen slutar 5 cm ovanför elementet. Tänk på att konvektorelement har en inbyggd fläkt som gör att lamellerna ej kommer att hänga stilla.

För att få mer information om att beställa Lamellgardin läs här.

Monteringsanvisning för lamellgardin finner ni här.