Färdigsydd markisväv

Vävarna från Sattler är uppdelade i olika kulörer och kollektionerna Lumera och Urban design. Sattler är ledande vävtillverkare i Europa. Markisvävarna är till 100% av spinnfärgad akryl för högsta färgäkthet. Väven är belagd med teflon för att vara så smutsavvisande som möjligt. Har ni funnit väv från Sandatex använder ni er av produkten Dukbyte (Sandtatex) och uppger Vävnummret vid beställningen.

Markisväven sys upp i önskade mått.
Lumera markisväv, vävd av CBA, en fiber som  utvecklats av Sattler, karaktäriseras av stark färgåtergivning. Den intensiva lystern håller extra länge. Färgens intensitet ökar p.g.a. vävens jämna och kompakta yta. Lumera vävens yta minskar också smutsens möjligheter att fästa. Studier visar att hos en Lumera väv fastnar upp till 50% mindre smuts jämfört med en standard markisväv. Lumera väv har dessutom en bättre vattenavvisande förmåga en vanlig väv.

Design Urban vävkollektion är baserad på dämpade färger som harmoniserar perfekt med citymiljöer. Designs Urban kollektion har med nya designen är ersatt de traditionella enfärgade tygerna  “microstripes“ med unik textur.

Mönstrat & Enfärgat
Vi har alla Sattlers vävar att beställa.

Så här gör du för att beställa en ny markisväv till din befintliga fönstermarkiser eller terrassmarkis.

Börja med att mäta den befintliga markisduken.
Bredd: Ange vävens exakta bredd i centimeter (cm).  Mät bredden på två ställen. Gammal väv töjer sig gärna.
Höjd: Mät vävens höjd exkl. kappa. Den väljs som ett eget val. Det är inte armen som skall mätas när ni beställer vävbyten utan vävens höjd (från valsrör till frontprofil).
Vävarna levereras med 5,5 mm tenlist. Ni kan använda den befintliga om det krävs en annan storlek. Tenlist är en plaststav som förs in i fållarna upptill och nertill på markisväven samt upptill på kappan.

Obs! Viktigt att kontrollera om dimension på er befintliga markisvävs tenlist är samma (ca. 5,5 mm) annars får ni använda er gamla. De flesta markiser på marknaden har denna dimension. Om er markis är gammal eller inköpt hos ”billighets leverantör” kan det förekomma annan dimension på telnlisten. Det kan också förekomma på marknaden att kappan är ”fast”, d.v.s. markisväven är i ett stycke inkl. kappa. I så fall kan ni inte beställa online, utan kontakta oss med mått för pris.