Fönstermarkis och terrassmarkis

Det finns i huvudsak två olika typer av markiser att välja mellan, antingen fönster- eller terrassmarkis. Fönstermarkiser passar för att täcka att solen inte skall komma in genom fönstret (förutom att det ramar in fönstret snyggt) och för att få ett behagligt inomhusmiljö.Terrassmarkiser är stora och lämpliga att placera över uteplats, altan eller balkong.

Beroende på hur väl markisen sköts och vilka belastningar den får utstå får den olika livslängd. Generellt har motoriserade markiser en längre livslängd än en markis som manövreras manuellt. En markis som används normalt håller vanligtvis ca: 20-25 år, det går bra att torka av profilerna med en fuktig trasa och med milt rengöringsmedel. En markisväv håller minst 8-10 år om den sköts om. Både fönster- och terrassmarkiser går enkelt att byta väv på plats.

Vi har delat upp markiserna i kategorierna fönstermarkiser och terrassmarkiser, där finner du flera olika modeller att välja mellan. Behöver du hjälp med montering kan du separat handla denna tjänst på flera orter.