Visar alla 5 resultat

För att reglera rullgardinen upp och ner är standard att använda kulkedja. Alla våra rullgardiner levereras med barnsäkerhetsdetaljer enligt EN 13120. Rullgardinen kan även regleras upp med motor.Traditionellt avslut på en rullgardin är en fåll med en träkäpp inuti men som tillval finns bottenlist i silver eller vitt utförande. Rullgardinerna kan också fås i en kassett. Ni kan välja vävar från Sveriges ledande vävleverantör, Sandatex®. Vi har delat upp dem i prisgrupperna RE, R1, R2, R3 och R4. För att se vävsortiment, vävarnas olika prisgruper och beställa vävprover gör du det här.

Måttagning

När det ska tas mått, är det viktigt att mäta minst 2 mått av bredden och 2 mått av höjden. De mått som anges i beställning är de färdiga måtten, vilket betyder att det inte dras av eller läggs till något från måttet.

Mät bredden på den fönster- eller dörröppning där dina nya rullgardiner ska sitta. Den bredd du ska mäta och beställ är färdig breddmått för rullgardinen.

Om rullgardinen skall sitta i en nisch skall du dra av 0.5 cm från det totala måttet. Detta är för att vara säker på att det finns utrymme att få rullgardinen på plats och samtidigt säkerställer du att det finns plats för beslagen.

Mät höjden där dina rullgardiner ska sitta. Den höjd som du beställer är det färdiga höjdmåttet för din rullgardin.

För att få mer information om att beställa rullgardin läs här.

Monteringsanvisning för rullgardin med fjäder finner ni här.

Monteringsanvisning med kulkedja finner ni här.