Så här beställer du lamellgardin

 1. Först måste du veta vilken lamellväv du vill ha. Det gör du enklast genom att söka i menyn Vävprover och lamellväv. Vävarna inkl. ställning är uppdelade i olika prisgrupper (L1: 900 kr/kvm, L2: 950 kr/kvm och L3: 1300 kr/kvm) Alternativ är att ni kan klicka på taggarna L1, L2 eller L3 och endast få upp aktuella vävar i de olika prisgrupperna.
 2. Välj rätt produkt. När du vet vilken väv som du vill ha börja med beställning och använd dig av den produkt som har vävens prisgrupp. Du finner de lamellgardinerna i menyn övrigt.
 3. Välj bredd och höjd i cm (den yta som skall täckas). Om bredd och höjd. Det mått som ni beställer tillverkar vi efter. Vi drar INTE bort något. Utan vi vill ha bredd och höjd som skall täckas. Skall den sitta i en nisch dra av minst 1 cm av den totala bredden för att enkelt komma år reglagelina. Om ni skall montera i tak eller vägg är det en fördel om lamellgardinen kan monteras så den sticker utanför minst 30 mm på varje sida(så att solen inte hittar igenom på någon sida. Tänk på att lamellgardinernas paket bygger mycket om ni vill att vid indraget läge inte skymma fönster. Är t.ex lamellgardinen 300 cm bred och 89 mm lameller blir paketet läge ca 43 cm, vid 500 cm bred med samma förutsättningar ca 67 cm. Om lamellgardinen skall hänga ner till golvet rekommenderar vi att ni drar av 2 cm för att dammsugaren bättre skall komma åt. Om lamellgardinen skall sitta ovan element bör de sluta 5 cm ovan.
 4. Uppge vävnummer: Kontrollera att ni har valt väv som hör till samma prisgrupp som ni gör er beställning från.
 5. Välj lamellbredd: Standard är 127 mm och 89 mm är tillval.
 6. Välj kulör & vikter: Finns att välja mellan vitt eller svart. Ingen prisskillnad endast en utseende fråga.
 7. Välj kulör på skenan (där lamellerna fästes): Finns vitt och anodiserad skena att välja mellan. Ingen prisfråga utan en utseende fråga.
 8. Välj förskjutning: Finns tre alternativ. Sidförskjutning, dvs lamellerna samlas på den sida du drar ihop dem från. Sidförskjutning motsattsida reglage, d vs du drar från en sida och lamellerna samlas på den andra sidan. Mittöppning, d vs du drar från ena sidan och lamellerna delas upp lika på båda sidor.
 9. Välj reglage sida: Sett innefrån väljer ni vilken sida reglaget skall vara.’
 10. Välj manövrering: Kulkedja vitt eller svart är standard. Tillägg är motor och reglagestav (fungerar endast om du har valt sidförskjutning(samma sida).
 11. Välj montage: Standard är takmontering. Beslag för väggmontage är tillägg och kan fås i olika mått (hur långt från väggen lamellerna skall vara).